Zelf oliebollen maken

4
60 min-
-
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer 500 g bloem, gist, suiker en zout door elkaar. Maak in het midden een kuil en schenk daar het ei in. Voeg, al kloppend met een mixer met deeghaken, de melk toe en blijf kloppen tot het beslag lobbig en glad is en alle melk is opgenomen. Meng de krenten met 1 el bloem en mix ze met de citroenrasp door het beslag. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur rijzen of totdat het deeg verdubbeld is. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 175°C. Doop de ijsbollepel in de hete olie, schep een bol uit het deeg en laat in de olie glijden. Bak 6 bollen in ca. 5 min. bruin en gaar. Keer ze halverwege. Laat de olie na het bakken van 6 bollen weer op temperatuur komen, voordat je er 6 nieuwe in doet. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie in het vergiet en laat de oliebollen goed uitlekken. Serveer de oliebollen warm of koud en bestrooi ze met een lekker dikke laag poedersuiker. Download voor iets meer uitleg het makkelijke stappenplan

Zelf oliebollen maken is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sangria met port, koffiebonen en vanille
10 min Snack
Bekijk recept
Pita varkensfilet met groenten
15 min
Bekijk recept
Poffertjes spiesjes
Bekijk recept