Boterzachte burgers in een kruidig jasje

4
20 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de dille door de yoghurt en breng de saus op smaak met zout en peper. Schaaf de komkommer met een dunschiller in lange linten. Gooi de kern weg. Bestrooi met zout. Snijd de onderkant van de venkel. Halveer deze, verwijder de buitenste, harde bladeren en snijd de helften in dunne reepjes. Voeg toe aan de komkommer. Rasp de schil van de citroen erboven. Maak een dressing van het sap van een halve citroen en 3 el olie en sprenkel deze over de salade. Prik dan de snoeptomaatjes aan satéprikkers en smeer ze in met 1 el olie. Leg de tomatenspiesjes op de grill en gril ze rondom in ca. 5 min. gaar. Leg op een bord en houd ze onder een stukje aluminiumfolie warm. Strijk het vlees in met olie en leg het op de heetste plek van de grill. Draai na 1.5 min. de burger een kwartslag, draai na 1.5 min. het vlees om en doe hetzelfde met de andere kant. Snijd de pitabroodjes open en verwarm ze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de grillburgers doormidden. Verdeel het vlees over de broodjes, schep de yoghurt en de komkommervenkelsalade erover. Serveer met de tomatenspie

Boterzachte burgers in een kruidig jasje is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Kip in krokant jasje
30 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien in een jasje van brickdeeg
20 min
Bekijk recept

Boterzachte crème brulée
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Boterzachte pesto kabeljauw
20 min -
Bekijk recept
Boterzachte crème brulee
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kabeljauwpakketjes met boterzachte aardappels
30 min-
Bekijk recept