Ovenpasta met frisse ricotta

4
30 min -
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 8 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar. Pureer de tomaat in de keukenmachine. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Fruit de ui met 2 tenen knoflook. Voeg de tomaat toe en laat in 10 min. tot een dikke saus inkoken. Breng om smaak met 1 tl rozemarijn, zout en peper. Maal intussen in de keukenmachine het brood fijn. Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas en de resterende teen knoflook, 1 tl rozemarijn en 2 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Schep de pasta door de tomatensaus. Leg op de bodem van elk ovenschaaltje een eetlepel ricotta. Schep er de pasta op. Leg op elke pastaschotel 2 ringen paprika. Bestrooi met het kaas-broodkruim. Bak de pastaschotels in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Lekker met een sa

Ovenpasta met frisse ricotta is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenpasta gehakt-spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met tomaat
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met pompoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept