Aardappelgratin met boerenkaas

4
60 min -
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in ½ cm dikke plakken. Strijk met een teen knoflook over de bodem en zijkanten van een ovenschaal. Leg de aardappelplakjes in de schaal, bestrooi tussendoor met een beetje zout, peper en gedroogde tijm. Schenk er 125 ml slagroom en 375 ml melk op. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats in een voorverwarmde oven van 210°C. Bak de aardappelen 40 min., verwijder de aluminiumfolie en strooi er 150 g belegen boerenkaas op. Plaats de schaal terug in de oven en bak nog 20 min. tot de kaas goudbruin

Aardappelgratin met boerenkaas is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Ovenomelet met bloemkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vanillevijgen op brandewijn
5 min
Bekijk recept
Walnotenquiche met oude kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept