Beenham uit de oven met sinaasappel

4
10 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Neem de beenham uit de aluminium schaal.
  • 2 Meng in de schaal het sinaasappelrasp en sap met de peper, suiker en olie, totdat de suiker is opgelost. Leg de ham terug in de schaal. Wentel door de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren. Keer halverwege. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 3 Haal de ham uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie en bak de ham in het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Keer halverwege. Bedruip regelmatig met de marinade. Neem de ham uit de oven en dek af met of verpak in aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.
  • 4 Snijd de ham in dunne plakken en serveer.

Beenham uit de oven met sinaasappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept