Fusilli met ricotta en pesto

3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de pistachenoten in een pan zonder olie ongeveer 3 min . Doe de helft hiervan in een keukenmachine en voeg de basilicum, de helft van de parmezaanse kaas, 5 el olie en wat peper en zout toe. Maal dit fijn tot pesto. Verhit de rest van de olie in een grote pan en bak de aubergine, knoflook, courgette en paprika ongeveer 8 min. Kook ondertussen de pasta. Giet deze af als hij gaar is en voeg de pasta bij de groente. Roer ook de pesto en 3 el water er doorheen en laat nog ongeveer 2 min op zacht vuur staan. Maak op smaak met flink wat peper en zout. Schep het pasta-groente mengsel op een bord en strooi de overgebleven noten en parmezaanse kaas er over en serveer met een schep ricotta.

Fusilli met ricotta en pesto is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met linzen en worstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept