Zaalouk (auberginepuree)

60 min -
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aubergine en snijd in blokjes. Breng een pannetje water aan de kook en kook de blokjes aubergine in 15 minuten gaar. Ontvel ondertussen de tomaten (zie tips) en snijd in blokjes. Verhit de olie in een pannetje en voeg de tomaten, knoflook, peterselie, koriander, komijn en paprikapoeder toe en laat 15 minuten pruttelen. Prak de augerbineblokjes fijn met een vork en voeg toe aan de tomaten. Wil je de puree nog fijner hebben dan kun je ook alles even in een keukenmachine fijn pureren. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat nog 20 minuten zachtjes koken zodat het vocht grotendeels kan verdampen. Bak de pitabroodjes af en serveer de zaalouk lauw.

Zaalouk (auberginepuree) is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Auberginepuree met koriander
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetapenade met koriander
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tilapia met auberginepuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mezze met dolma's, auberginepuree en salades
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zaalouk
20-30 min -
Bekijk recept
ZAALOUK
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zaalouk
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept