2 Doe het gehakt in een ruime kom. Snijd de paprika's eerst in repen en dan in stukjes van 2 1/2 cm. Rooster het brood en laat iets afkoelen. Snijd het spek en de knoflook fijn en de bosuitjes in stukjes van 2 1/2 cm. Meng ondertussen 2/3 van het spek met 4 tl venkelzaad, het zout, ei, de tomatenpuree en kaas door het gehakt. Verkruimel het brood boven het gehakt en schep erdoor.
3 Verhit de boter in de koekenpan. Bak de paprika met de bosui, knoflook, de rest van het venkelzaad en de rest van het spek 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om. Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 6 partjes. Neem de pan van het vuur en schep de groenten met de appel door het gehakt.
4 Doe het gehakt in de cakevorm. Druk goed aan zodat er geen lucht in zit. Bak het gehaktbrood in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen in de vorm. Stort op een serveerschaal en garneer met de rucola.
Gehaktbrood met appel en paprika is een recept van Albert Heijn