Speculaastaart met peer

10
25 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • 2 Schil de peren en halveer ze in de lengte. Laat het steeltje zitten, maar verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees van de peer met het citroensap.
  • 3 Klop in een kom de boter en amandelspijs met een mixer tot een romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg al kloppend de bloem, speculaaskruiden en het zout toe en klop tot een mooi beslag. Verkruimel de speculaas en spatel dit door het mengsel.
  • 4 Vet de vorm in met wat boter en schep het beslag erin. Leg de peren erin, om en om en met de bolle kant naar boven. Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Haal na 40 min. uit de oven en bestrijk de bovenkant met de marmelade. Zet de taart nog 10 min. in de oven. Laat afkoelen in de vorm.

Speculaastaart met peer is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Speculaastaart met abrikozen
15 min Gebak
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met sinaasappelcrème
60 min-
Bekijk recept
Appel-speculaastaart
35 min Gebak
Bekijk recept