Stroopwafeltaart

10
35 min
Gebak
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de eieren. Klop de bloem met de eidooiers in een grote kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Breng in een steelpan de melk aan de kook. Schenk al roerend beetje bij beetje bij het eimengsel. Giet het mengsel in de steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 3 min. op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Giet het mengsel (banketbakkersroom) in een lage schaal en laat afkoelen.
  • 2 Vet ondertussen de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Snijd ¼ van de onderkant van de ministroopwafels en houd apart. Zet de ministroopwafels met de snijkant naar onderen rechtop tegen de rand van de springvorm. Snijd de stroopwafels grof. Verkruimel in de keukenmachine de overgebleven stukjes ministroopwafel en de grofgesneden stroopwafels. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruimels.
  • 3 Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm 20 min. in de koelkast om de bodem te laten opstijven. Verdeel 5 el banketbakkersroom over de taartbodem en zet terug in de koelkast.
  • 4 Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker. Vul de spuitzak met de helft van de slagroom en leg in de koelkast. Spatel de rest van de slagroom door de rest van de banketbakkersroom. Schep in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel de karamelsaus over de bovenkant van de taart. Spuit voor het serveren met de spuitzak toefjes slagroom langs de rand van de taart.

Stroopwafeltaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Onweerstaanbare no-bake stroopwafeltaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Onweerstaanbare no-bake stroopwafeltaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept