Gadogado met kip

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Breng in een pan een laag water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten, en kook de bonen 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water.
  • 2 Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in schuine plakken van 1 cm breed. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipblokjes in 5 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  • 3 Verdeel ondertussen de sperziebonen, komkommer, rauwkost en worteltjes over een platte schaal. Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel over de groenten. Doe de satésaus in een steelpan en verwarm 3 min. Verdeel de kip over de groenten. Serveer de rijst en satésaus apart erbij.

Gadogado met kip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gadogado met kipspareribs
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gadogado
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gadogado met rijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gadogado met gebakken tofu
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept