Kipspiesen met basilicumpasta

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gele schil van de citroen en doe in een schaal. Snijd de kip in stukjes van 3 x 3 cm. Snijd het spek in plakjes van een 1/2 cm. Snijd naaldjes van de takjes rozemarijn fijn. Meng de kip, het spek, de olie en de fijngesneden rozemarijn met het citroenrasp. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast, langer mag ook.
  • 2 Rijg de kip en het spek om en om aan de satéprikkers. Verhit de grillpan. Bestrooi de kip met veel versgemalen peper en gril de spiesen 10 min. Keer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 3 Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli vervolgens 4 min. en laat uitlekken. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de broccoli toe en bak 3 min. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng de broccoli samen met het basilicum door de pasta en serveer met de spiesen.

Kipspiesen met basilicumpasta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenvinken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine-tofucurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm in amandelen met basilicumpuree
30 min-
Bekijk recept

Kipspiesen met zoete tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met kormasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip yakitori
15 min Bijgerecht
Bekijk recept