Artisjokbodem met serranoham en kruidensalade

4
45 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de stelen van de artisjokken. Verwijder een stukje van de onderste bladeren. Deze zijn hard en taai. Wrijf de onderkant van de artisjok in met een 1/2 citroen, zo voorkom je verkleuring.
  • 2 Pers de andere citroen uit. Breng in een grote pan ruim water met het citroensap aan de kook. Kook de artisjokken in 25-30 min. gaar. Bedek de artisjokken met een bord, zodat ze goed onder water blijven. De artisjok is gaar als de punt van een mes makkelijk door de bodem glijdt.
  • 3 Meng ondertussen de munt, peterselie, rucola, sjalot en het basilicum. Neem de artisjokken met een schuimspaan uit de pan. Trek één voor één de blaadjes van de artisjok. Verwijder het hooi in de kern van de artisjok met een lepel, dit is niet eetbaar.
  • 4 Verdeel de artisjokbodems over 4 borden. Leg de ham er losjes op. Maak de kruidensalade aan met 2 el citroensap, de olie en peper en zout. Verdeel de kruidensalade over de artisjokbodems en serveer. Lekker met een Franse baguette.

Artisjokbodem met serranoham en kruidensalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene kruidensalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tuinbonen-kruidensalade
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met artisjok en feta
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van zalm met aardappel en komkommer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artichauts vinaigrette - Artisjokken met vinaigrette
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisjok met knoflookmayonaise
35 min Voorgerecht
Bekijk recept