Sticky walnut pie

10
1u35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem, basterdsuiker en een mespunt zout boven een kom. Voeg de boter toe en kneed snel tot kruimels. Kneed rustig 1 el koud water en de eidooier erdoor tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • 2 Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 27 cm. Leg in de ovenschaal en druk licht aan. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de walnoten grof en doe met de gezouten boter, suiker, stroop en een mespunt zout in een steelpan met dikke bodem. Verwarm al roerend met een houten lepel 10 min. op laag vuur, tot de suiker gesmolten is. Roer de slagroom erdoor, draai het vuur iets hoger en blijf 15 min. roeren tot de karamel is ingedikt.
  • 4 Schenk voorzichtig de hete vulling gelijkmatig in de ovenschaal. Bak ca. 25 min. in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Serveer lauwwarm of koud.

Sticky walnut pie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Double trouble pie cake
2 uur-
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Sticky kipdrumsticks uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sticky finger-brownies
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sticky spareribs
100 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept