Chicken parmigiana

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook de aardappelen 10 min. in water met zout en giet af.
  • 2 Rooster ondertussen het brood en verkruimel het boven een diep bord. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan het brood. Klop in een ander diep bord het ei los met een vork. Doe de bloem in een derde bord. Bestrooi de kip met peper en zout en wentel achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.
  • 3 Verhit olie in de koekenpan. Bak de kip in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Meng de tomatensaus en de tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de kip erop. Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de kip. Bak ca. 15 min. in de oven.
  • 4 Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan, fruit de knoflook 1 min. en voeg de tijm en aardappelen toe. Bak in 15 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep om.

Chicken parmigiana is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bill Granger's aubergine parmigiana
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus)
45 min-
Bekijk recept
Parmigiana di melanzane
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wokbroccoli hoisin met zoete kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled chicken met oregano en sinaasappel
190 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kung Pao chicken
30 min-
Bekijk recept