Pompoenrisotto met salie en Parmezaan

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de peen en pompoen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Verhit 25 g boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de knoflook 1 min. Voeg de groenten toe en bak 5 min.
  • 2 Voeg de salie en rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Schenk de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  • 3 Neem de pan van het vuur, voeg de rest van de boter en 50 g kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 2 min. staan. Schep de risotto om en verdeel met de kip over 4 borden. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.

Pompoenrisotto met salie en Parmezaan is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Pompoenrisotto met champignons
70 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoenrisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoenrisotto Met Hazelnoten
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoenrisotto
30-60 min -
Bekijk recept