Gehaktballen met olijf en tomaat

4
30 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week het brood 2 min. in de melk. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei toe. Knijp het brood licht uit en voeg toe aan het gehakt. Voeg de knoflook, het zout, de tomaten, olijven en peper toe.
  • 2 Kneed het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen gemengd is. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen gladde ballen van. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de ballen er 1 voor 1 door.
  • 3 Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan. Bak op laag vuur in 25 min. gaar. Keer regelmatig. Draai het vuur de laatste 3 min. iets hoger voor een knapperig korstje.

Gehaktballen met olijf en tomaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept