Zoetzure aardbeien-kiwi-jam

3
45 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kiwi's in stukken. Doe ze samen met de aardbeien en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan.
  • 2 Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui op laag vuur zonder te kleuren 10 min. Voeg de kiwi, aardbei en aanhangend vocht toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de schil, het sap en de azijn toe. Breng op laag vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook ca. 45 min. op laag vuur tot een dikke jam. Breng op smaak met zout en chilipeper. Laat 10 min. afkoelen.
  • 3 Schenk de jam in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de potten omgekeerd afkoelen. Plak er een etiket op. Op een koele, donkere plek is de jam 1 jaar houdbaar. Lekker bij gegrild vlees.

Zoetzure aardbeien-kiwi-jam is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept