Urumaki sushi (inside out roll)

30
1u30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.
  • 2 Verwarm de azijn, het zout en de suiker in een steelpan en roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal!). Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of krant.
  • 3 Snijd de tonijn in repen van 1 cm breed. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in de lengte in 4 repen. Knip 3 norivellen doormidden en leg een 1/2 vel op het matje. Verdeel er een laagje rijst over. Bestrooi met sesamzaad en keer om zodat de nori boven ligt.
  • 4 Leg er een reep komkommer op en reepje tonijn naast. Rol op met het matje. Snijd de rol in 6 stukken. Maak zo nog 5 rollen. Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Urumaki sushi (inside out roll) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

California roll
Voorgerecht
Bekijk recept
Sweet Roll
20-30 min -
Bekijk recept
Breakfast Roll
0-10 min -
Bekijk recept
Aberdeen Butter Yeast Rolls
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept