Flammkuchen

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd het spek in zo dun mogelijke reepjes. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel over het deeg.
  • 3 Snijd de ui in ringen. Bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui. Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.

Flammkuchen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Flammkuchen
110 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine flammkuchen met gerookte zalm
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen met gruyère en groene asperges
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen met prei en ham
110 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Flammkuchen
110 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine flammkuchen met gerookte zalm
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen met gruyère en groene asperges
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen met prei en ham
110 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept