Citroen-amandelcake

10
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal 200 g amandelschaafsel in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Rooster de rest van het schaafsel 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.
  • 2 Klop de boter en suiker met een mixer in een kom tot de suiker is opgelost. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Meng de gemalen amandel, het griesmeel en bakpoeder in een kom en voeg al kloppend in delen toe aan het beslag. Roer het citroenrasp erdoor. Schep in de ingevette springvorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
  • 3 Verhit het citroensap met 5 el suiker. Laat op laag vuur 8 min. inkoken. Bestrooi de cake met het geroosterde amandelschaafsel. Schenk de siroop erover. Laat afkoelen, verwijder de vorm. Lekker met lemon curd (potje 320 g).

Citroen-amandelcake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sinaasappel-amandelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelcake met mandarijnensiroop
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Saffraan-honing-amandelcake
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelcake met bosvruchtenjam
- 10 min -
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept