pasteitjes uit napels met kaas en ham

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 gr Celsius. Zeef de bloem in een schaal en laat de gist er al gebrokkeld in en laat met het warme water de gist oplossen. Dek af en laat 15 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Voeg nu olijfolie en zout toe en maak een soepel mengsel. Dek af in een kom met een vochtige doek en laat ± 1 uur rusten totdat het volume tweemaal is toegenomen. Maak intussen de vulling: snijd de kaas en ham in kleine stukjes en meng dit met de in stukjes gesneden olijven, zout en peper en oregano. Kneed het deeg voor ongeveer 5 minuten en laat het uitrollen op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van ± ½ cm dik. Steek nu 12 ronde vormen uit met een vorm van een doorsnede van 10 cm. Beleg met de vulling. Splits een ei en klop het eiwit los en bestrijk de randen van het deeg hiermee. Klap het deeg met de vulling dubbel, vouw de randen om en druk goed aan. Leg de halve maantjes op een bakplaat met bakpapier en laat nog een kwartier verder rijzen. Bestrijk de pasteitjes met opgeklopt eigeel-melkmengsel en schuif in de oven voor ± 20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat uit de oven afkoelen zodat de pasteitjes niet zo heet meer zijn, maar wel warm opdienen. Heerlijk met een glas gekoelde witte Orvietto of Prosecco.

pasteitjes uit napels met kaas en ham is een recept van Buissink.com

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept