Kalfsstukjes Marengo

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Belangrijk Gebruik voor deze bereiding een aardewerken pot die op het vuur kan Maak de basissaus Kleur de beenderen in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie Voeg er de uiringen en de wortelstukjes aan toe en laat ze even meekleuren Deglaceer met de witte wijn en voeg er de tomatenstukjes en tomatenpuree aan toe Bind het lookteentje samen met de thijm, het laurierblad en de peterseliestengels Voeg het bij de basis en laat 1/2 uurtje sudderen Duw de basis dan door een zeef Verwarm de oven voor op 180 graden Kleur het vlees in boter in de aardewerken pot Strooi er 1 eetlepel bloem over en roer goed om Voeg er de witte wijn aan toe Kruid met peper en zout en giet er de basissaus over Plaats afgedekt in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur a 1 uur 15 Controleer na een uur of het vlees wel voldoende gaar is Is dit niet zo, dan laat u de kalfsstukjes nog 15 minuten langer in de oven Snijd ondertussen 6 wolvetanden uit het brood en bak ze in boter Reinig de zilveruitjes en glaceer ze Kleur de uitjes in een nootje boter Strooi er wat suiker over en laat lichtjes carameliseren Voeg er wat water aan toe en laat gedurende 10 minuten garen op een zacht vuurtje Breng op smaak Wrijf de champignons schoon met een doek (was ze zeker niet, dan verliezen ze hun fijne smaak) Snijd ze in 4 stukken en bak ze in een noot boter met peper en zout Doe de zilveruitjes en de champignons bij de stoofpot, zet de wolvetanden langs de rand en strooi er peterselie over Serveer met gekookte aardappeltjes en een goede Duitse witte wijn of een witte Bourgogne

Kalfsstukjes Marengo is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Roerbakschotel: Kalfsvlees Marengo
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip marengo (poulet marengo)
Bekijk recept
Kip marengo (poulet marengo)
Bekijk recept
Kalfsfricassee Marengo
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfssauté met zuringpuree
0 min
Bekijk recept