Braziliaanse sardinepastei

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem met het zout in een kom Snijd de boter met twee messen door de bloem tot een kruimelig geheel Voeg het ei toe, kneed alles snel dooreen en voeg zoveel water toe tot een soepel deeg is ontstaan Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten Maak de vulling Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten Voeg de stukjes tomaat toe en fruit deze even mee Neem de pan van de hittebron af Prak de sardines met het citroensap en de fijngehakte peterselie fijn in een kom Schep de fijngehakte eieren en de plakjes olijf door het mengsel en maak alles op smaak met wat zout en peper Rol driekwart gedeelte van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ca. 3 millimeter dikke lap en bekleed hiermee een springvorm met een diameter van ñ 20 centimeter Doe het sardinemengsel in de vorm en dek de pastei af met de uitgerolde rest van het deeg Bak de pastei ca. 40 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is Serveer de in punten gesneden sardinepastei warm of koud

Braziliaanse sardinepastei is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Braziliaanse Sardinepastei
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sardinepastei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Geitenkaas met ananas en honing in brickdeeg
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braziliaanse blanc−manger
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met Braziliaanse noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Braziliaanse zoete aardappelsalade met kip
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept