Sint-Jakobsvruchten in papillotte

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng alle ingrediënten voor de court-bouillon aan de kook en laat ze een 30-tal min. doorkoken Breng ondertussen in een andere pot lichtgezouten water aan de kook Daarin laat u alle fijngesneden groenten voor de papillotte, behalve de champignons, 1 min. opkoken Dompel ook de tomaten even in het kokend water, verfris ze en verwijder de vel Snijd ze dan in 4 en verwijder de zaadjes Verfris de groenten onmiddellijk onder koud water Dompel de sint-jakobsvruchten heel even in de kokende court-bouillon (slechts 30 sec.) en laat ze daarna afkoelen Laat de champignons onder deksel gaar worden in een nootje boter, een beetje water, het sap van de halve citroen en peper en zout Houd de jus even apart Scheur de aluminium-folie in 6 bladen van 30 x 40 cm Plooi elk blad in twee en doe het dan terug open Alle ingrediënten worden op de rechterhelft van de folie gelegd in deze volgorde per papillotte een nootje boter, de sjalotjes, de knoflook, de champignons, desint-jakobsvruchten, de groentenjulienne, 2 kwartjes tomaat, 2 blaadjes basilicum Strooi hierover de versnipperde bieslook en kruid met peper en zout Plooi de folie hermetisch dicht rol hiervoor eerst de bovenste korte zijde op en druk goed aan, zodat er straks geen damp kan ontsnappen Plooi daarna de lange zijde op dezelfde wijze naar binnen Doe nu 1 dl. witte wijn en een beetje champignonjus in de papillotte en sluit dan de korte zijde onderaan Verwarm de oven voor op 200 graden Strijk op een ovenplaat een beetje olie en warm deze plaat op uw fornuis Leg hierop de papillotte en laat ze zichzelf "opblazen" zoals een ballon (dit komt door het vocht dat in de papillotte moet koken) Laat verder garen gedurende 5 min. in de voorverwarmde oven Dien op in de papillotte die op tafel wordt opengesneden Dit gerecht rondt u feestelijk af met "pommes nouvelles persillees" (in de schil gekookte en daarna gepelde aardappeltjes, die opgewarmd worden in boter, gekruid worden met peper enzout en tenslotte rijkelijk overstrooid worden met peterselie) Drink hierbij een Muscadet, een Sancerre, of een Pouilly Fume

Sint-Jakobsvruchten in papillotte is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese kip en papillotte met mihoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillotte van Kaapse heekfilet
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolpakketje
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw en papillotte
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept