Zeef de bloem met het zout in een kom en wrijf het vet erdoor Voeg zoveel warm water toe dat u een zacht, licht kleverig deeg krijgt Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak tot het niet meer plakt Verdeel het in 6 stukken Rol 1 stuk uit tot een zeer dunne lap en snijd hieruit met behulp van een schoteltje zoveel mogelijk rondjes van 12 cm doorsnee Herhaal met de resterende deegballen en deegrestjes Verhit een koekepan of grilleerplaat met anti-kleeflaag en bak elke tortilla zonder vet circa 40 seconden aan elke kant Ze moeten zacht blijven en bruine spikkels krijgen Als u ze te lang bakt, worden ze te broos Stapel de tortilla's op en dek ze af met een doek Serveer ze warm Bewaren Stapel de tortilla's met een velletje bakpapier ertussen Verpak ze in een plastic zakje In de koelkast zijn ze 2 dagen houdbaar Opgestapeld als aangegeven en verpakt in diepvrieszakjes zijn ze 6 maanden houdbaar in de diepvries Warm ze 15 minuten op in een oven op 190°C, of enkele minuten in de magnetron