Zuurdesembrood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De eerste dag Maak het startdeeg Laat de gist oplossen in het water Strooi de suiker erover en laat het papje 10 minuten rusten tot zich schuim vormt Roer er het meel door en laat het papje afgedekt met een doek 2 dagen staan bij kamertemperatuur Het startdeeg zal eerst flink opkomen en bellen vormen om vervolgens in te zakken tot een grijze vloeistof Derde dag Zeef 350 gr van het meelmengsel met het zout, de suiker en soda in een kom Voeg

2.25 dl startdeeg en 1.5 dl water toe Roer het deeg om en laat het vervolgens afgedekt met een doek 24 uur rijzen bij kamertemperatuur Na afname van

2.25 dl startdeeg moet u het aanvullen met een mengsel van 1 deel meel en 2 delen lauw water (bijvoorbeeld 2 dl water en 100 gr meel) Roer dit mengsel door het startdeeg en bewaar het startdeeg tot later gebruik in de koelkast Vierde dag Voeg het resterende meel en 1.75 dl water toe aan het deeg en kneed tot het deeg zacht is Vorm twee ballen en plaats deze op een ingevette bakplaat Laat ze afgedekt met een vochtige doek in 2 tot 4 uur rijzen tot het dubbele volume Verwarm de oven voor op 220°C Bestrijk de broden met zout water en maak schuine inkervingen Bak de broden 8 minuten Draai de oventemperatuur terug tot 200°C en bak de broden nog 40 minuten Rogge-zuurdesembrood Maak het startdeeg als boven aangegeven, maar gebruik voor het deeg een mengsel van 225 gr roggemeel, 225 gr bakkersbloem en 225 gr volkorenmeel Volg verder het recept boven

Zuurdesembrood is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurdesemtoast met Coburgerham
15 min Snack
Bekijk recept
Plattekaas met bieslook en sjalot
20 min
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuurdesemsandwich met makreelsalade
15 min
Bekijk recept

Zuurdesemtoast met Coburgerham
15 min Snack
Bekijk recept
Plattekaas met bieslook en sjalot
20 min
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuurdesemsandwich met makreelsalade
15 min
Bekijk recept