Groene asperges a la nature

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de groene asperges meteen rechtop in een hoge pan Vul de pan met zoveel houd water dat de kopjes niet onder water komen te staan Ververs het water regelmatig Laat de asperges enkelen uren in het water staan De stengels zuigen zich vol water waardoor ze weer mals en sappig worden en ze zich gemakkelijker laten schillen Spoel ze af onder de kraan en schil alleen het onderste stukje Breng water met zout aan de kook en blancheer de groene asperges kort 3 Minuten wanneer u ze beetgaar wil hebben, hooguit 5 minuten wanneer u van zacht en gaar houdt De groene asperges meteen uit het kooknat halen en laten uitlekken Wanneer u kort blancheert kunt u de groene asperges altijd nog vlak voor het serveren in een beetje kookvocht opwarmen

Groene asperges a la nature is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Indiase groentecurry met SoFine
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met paddenstoelen en courgettesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knakworstpret
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesters ‘Bloody Mary’
Snack
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept