Asperges met lenteboter

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg 100 gr boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen Maak de haricots verts en de doperwtjes schoon en kook ze apart gaar in water met wat zout Spoel ze af met koud water Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept Haal enkele aspergestengels uit het kooknat en snijd er de punt vanaf (ongeveer 3 centimeter) Voor de lenteboter hebt u 50 gram punten nodig Hak de punten klein en pureer ze samen met de haricots verts en de doperwtjes (In een vijzel of de mixer) Roer de boter smeuïg en roer er de groentepuree door Breng de boter op smaak met peper en zout en wrijf ze met een houten lepel door een zeef Vul een spuitzak met de boter en spuit op elk bord een toefje Haal de rest van de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden

Asperges met lenteboter is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker


Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept