Asperges met Hollandse saus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De Hollandse saus is een van de klassieke sauzen uit de Franse keuken, die als basissaus in twee variaties bestaat Bij de ene bereiding wordt uitgegaan van gewoon water, bij de andere bereiding begint het proces met het inkoken van azijn en water Deze versie is wat zuurfris en doet het uitstekend bij asperges De asperges schillen en garen volgens de aanwijzingen in het basisrecept Terwijl de asperges staan te garen zijn de handen vrij om de Hollandse saus te maken Plet de peperkorrels en doe ze, samen met het water en de azijn, in een pannetje en laat de vloeistof tot de helft inkoken Laat de vloeistof snel afkoelen Splits intussen de eieren en pers de citroen uit Zeef het sap Smelt 175 gram boter en schep het bovendrijvende witte laagje af Zet de geklaarde boter warm weg Giet de ingekookte vloeistof in een sauspannetje en zet dat in een grotere pan met heet water Sla de dooiers door de vloeistof en blijf kloppen tot de eiermassa begint te binden Giet er dan in een dun straaltje en onder voortdurend kloppen de geklaarde boter bij Zeef de saus en maak ze op smaak met versgemalen peper, zout, een beetje cayennepeper en eventueel wat citroensap Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden Schep enkele lepeltjes Hollandse saus over de asperges en geef de rest in een apart sauskommetje

Asperges met Hollandse saus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept