Asperges met blanke saus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept De blanke saus wordt gemaakt in de tijd die de asperges nodig hebben om gaar te worden Splits de eieren en doe de dooiers met de witte wijnazijn, de nootmuskaat, een vingergreep zout en een steekje boter in een pan met dikke bodem Verwarm het mengsel langzaam en onder rustig roeren Wanneer de massa glad is, beetje voor beetje de rest van de boter erdoor roeren De saus mag niet te heet worden omdat ze dan gaat schiften Wanneer de saus op dikte is, op smaak maken en op een rechaud warm houden Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden Geef er een paar lepeltjes saus bij

Asperges met blanke saus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept