Asperges a la nature

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de asperges meteen in koud water en ververs het water regelmatig In een paar uur tijd zuigen de stengels zich vol water waardoor ze weer mals en sappig worden en ze zich gemakkelijker laten schillen Spoel ze af onder de kraan en schil ze zorgvuldig Snijd ongeveer anderhalve centimeter van de onderzijde af Deze uiteinden zijn meestal wat uitgedroogd Bij het afsnijden mag het mes nauwelijks weerstand vinden Leg de schillen en de afgesneden uiteinden in een pan, leg er een theedoek bovenop en daarop de geschilde asperges Giet er zoveel koud water bij dat de asperges goed onderstaan en voeg het zout toe Sluit de pan, zet ze op Breng het water aan de kook, draai het vuur klein en hou het water tegen de kook aan Na 4 tot 8 minuten (afhankelijk van de dikte en de versheid van de asperges) de pan van het vuur halen en de asperges in het hete water verder laten garen Na een minuut of vijftien tot twintig controleren of de asperges gaar zijn door met een vork in de ondereinden te prikken De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn Vouw een wit servet en leg het op een dienschaal Haal met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig de asperges uit het kookvocht en laat ze even uitlekken Leg ze vervolgens netjes naast elkaar op het witte servet en dien ze op

Asperges a la nature is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Indiase groentecurry met SoFine
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met paddenstoelen en courgettesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knakworstpret
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesters ‘Bloody Mary’
Snack
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept