Pizza Margherita

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg: Meng bloem met zout en gist goed door elkaar. Doe er de melk en de olijfolie door en vervolgens het water. 5 minuten goed kneden tot er een elastisch deeg onstaan is. In een schone kom eventueel met wat olijfolie ingesmeerd deeg laten rijzen op warme donkere plaats, bijv. in de oven op 30 graden. Plaats over de kom eventueel een vochtige theedoek. Deeg 1,5 uur laten rijzen. Opnieuw even kneden en dan in pizzapan of iets dergelijks deeg uitrollen tot een dikte van 5 mm, aan de randen iets dikker. Voor de saus ingrediënten goed mengen en laag saus op deeg strijken (niet helemaal tot de rand). Olijven er op doen. Pizza in voorverwarmde oven zetten. Na 5 minuten mozarella toevoegen(verkruimeld of in plakjes) Nog 7 minuten bakken. Basilicumblaadjes scheuren en over pizza verdelen.

Pizza Margherita is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza Margherita
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza margherita
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza met kastanjechampignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli-briepizza met cashewnoten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept