Lamsworstjes aan pennen

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de gehakte tomaat met zout, peper, suiker en azijn onder voortdurend omscheppen ± 20 minuten tot er ± 4 theelepels over zijn. Laat het mengsel afkoelen. Maak het gehakt aan met 2 eetlepels gehakte peterselie, de oregano, het eiwit, de olie, het broodkruim, de helft van de lente-uien en zout en peper. Roer er de afgekoelde tomatenmoes door en zet het gehakt ± 30 minuten in de koelkast. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er 10 cm lange worstjes van. Rijg elk worstje aan een vleespen en druk het gehakt stevig aan. Rooster de worstjes in 8-10 minuten egaal lichtbruin; keer ze regelmatig. Hak de overgebleven ui en de kappertjes zo fijn mogelijk, roer ze met de rest van de peterselie door de yoghurt en breng op smaak met peper. Serveer de lamsworstjes met de yoghurtsaus, een gepofte aardappel en een salade.

Lamsworstjes aan pennen is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkluif met chimichurri
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkebabs met tapenade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spicy runderspies
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerfruitkebabs met abrikozen-yoghurtdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstoof met lamsworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Naan met lamsworstjes en salade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept