Kipragout met rijst

5
0 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking. Doe een halve liter warm water met zout in de pan. Leg de kipfilets in het water en doe de bouillonblokjes erbij. Breng het zonder deksel aan de kook. Laat de kipfilets ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken. Haal vervolgens de kipfilets uit het water en leg ze op een bord. Schep met een pollepel 4 dl van het kookwater in een maatbeker en zet dit even apart. Gooi de rest van het water weg. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Zet de pan weer op het gas en doe de olie er in. Schep de champignons in de pan en bak ze ongeveer 3 minuten. Strooi de bloem erover en roer alles goed doorelkaar. Giet er 4 dl vocht bij en blijf met de garde roeren tot het kookt. Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Doe de blokjes bij de ragout. Voeg peper toe en roer goed. Strooi een beetje peterselie over de ragout. Serveer de rijst en de ragout apart.

Kipragout met rijst is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipragout
50 min Bijgerecht
Bekijk recept