Gevulde lamsboutrollade uit de oven

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontdoe het vlees van overtollig vet. Vermeng het broodkruim, de rozemarijn en de pecannoten en voeg de marmelade, gemengd met de rasp en het sap toe. Meng alles lichtjes en voeg eventueel meer sap toe om te binden. Druk de vulling in de holte van het vlees, rol het vlees op en bind het met keukentouw vast. Leg het vlees in een braadslee en wrijf er extra marmelade over. Bak het onafgedekt 10-15 minuten op 220°C in de oven. Temper de oven tot 180°C en braad het 1-11/2 uur tot het vlees gaar is. Dek het, als het te snel bruin wordt, met aluminiumfolie af. Houd het vlees warm en zet het 10-15 minuten weg. Zet de braadslee op laag vuur. Voeg de wijn toe en meng die met de aanbaksels. Breng het mengsel aan de kook, temper het vuur, laat het tot een dunne saus inkoken en voeg de overgebleven rasp en de extra marmelade toe. Verwijder het touw van het vlees. Snijd het in dunne plakken en schep de saus erover.

Gevulde lamsboutrollade uit de oven is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept