Gegratineerde aspergerolletjes

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges en snijd aan de onderkant het houtige gedeelte weg. Breng ruim water met weinig zout aan de kook en leg de asperges erin. Breng het water opnieuw aan de kook en zet dan het vuur uit. Laat de asperges ongeveer 20 minuten afgedekt in het hete water liggen. Schil de aardappels. Neem na 20 minuten de asperges uit de pan en laat het kookvocht op hoog vuur inkoken. Kook ondertussen de aardappels. Haal 1 dl vocht uit de pan. Halveer de asperges en rol in elke plak ham 1 asperge. Leg de asperges in de ovenschaal. Doe er vervolgens de plakken kaas over heen. Meng de 1 dl kookvocht van de asperges met de slagroom en de eidooier en breng het op smaak met zout en peper. Schenk dit mengsel in de ovenschaal en gratineer de rolletjes circa 15 minuten in het midden van de oven. Strooi voor het serveren de peterselie er over.

Gegratineerde aspergerolletjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Aspergerolletjes met gekookte ham
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenrolletjes met asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Haricots verts-aspergerolletjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aspergerolletjes
30-60 min -
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept