Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en lamsjus

4
0 min
-
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Braad de lamsribstukken in hete olie rondom aan, bestrooi ze met peper en zout en braad het vlees in de oven rosé. Laat het vlees daarna, gewikkeld in aluminiumfolie, even rusten. Snijd de meiknolletjes in plakjes van ± 3 mm dikte, steek hier met een uitsteekrondje rondjes van 3 cm doorsnee uit en kook de plakjes in wat melk met de tijm beetgaar. Pel de sjalotjes, snijd ze in kleine plakjes en kook die in wat melk met de kruidnagels en de knoflook gaar. Laat de sjalottencompote op keukenpapier wat uitlekken en verdeel het over het midden van 4 ovenvaste borden. Leg de meiknolplakjes hier dakpansgewijs op, bestrooi ze met wat kaas en laat de kaas in de oven snel gratineren. Snijd de lamsribstukken in koteletjes en leg deze op de borden. Schenk de hete lamsjus rond het gerecht.

Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en lamsjus is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsjus.
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsjus
0 min
Bekijk recept
Lamscarre Met Lamsjus
20-30 min -
Bekijk recept
Lamsjus.
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept