1 1/2 el olijfolie 1 fijngesneden sjalotje 2 teentjes knoflook 100 g wilde and witte rijst 4 dl groentebouillon (van tablet) 2 gele paprika’s 2 el fijngesneden peterselie 2 ontvelde vleestomaten 4 lamskoteletjes grof gemalen peper zout 1 el in reepjes gesneden basilicum Gevulde paprika’s: oven voorverwarmen op 180°C. In ½ el olijfolie 1 fijngesneden sjalotje en 1 uitgeperst teentje knoflook 5 min. bakken. 100 g wilde and witte rijst erdoor roeren en 1 min. meebakken. 2 dl groentebouillon (van tablet) toevoegen en aan de kook brengen. Omroeren en afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar koken. 2 gele paprika’s met steel halveren. Rijst met 2 el fijngesneden peterselie omscheppen, paprikahelften ermee vullen. Paprika’s in ovenschaal zetten, en nog 2 dl bouillon erbij schenken. Paprika’s in midden van oven ± 25 min. bakken. Lamskoteletjes: 2 ontvelde vleestomaten in blokjes snijden. 4 lamskoteletjes (samen 250 g met bot) met grof gemalen peper en zout bestrooien. Antiaanbakpan met geplette teen knoflook inwrijven. Hierin koteletjes in 1 el olijfolie aan beide kanten dichtschroeien, vuur temperen, tomaatblokjes toevoegen en in ± nog 5 – 7 min. zacht laten worden. Met zout en peper op smaak brengen en met 1 el in reepjes gesneden basilicum bestrooien. Bij paprika’s serveren.
Lamskoteletjes met tomaten-basilicumsaus en gevulde paprika is een recept van De Virtuele Keuken