Lamskoteletjes met tomaten-basilicumsaus en gevulde paprika

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 1/2 el olijfolie 1 fijngesneden sjalotje 2 teentjes knoflook 100 g wilde and witte rijst 4 dl groentebouillon (van tablet) 2 gele paprika’s 2 el fijngesneden peterselie 2 ontvelde vleestomaten 4 lamskoteletjes grof gemalen peper zout 1 el in reepjes gesneden basilicum Gevulde paprika’s: oven voorverwarmen op 180°C. In ½ el olijfolie 1 fijngesneden sjalotje en 1 uitgeperst teentje knoflook 5 min. bakken. 100 g wilde and witte rijst erdoor roeren en 1 min. meebakken. 2 dl groentebouillon (van tablet) toevoegen en aan de kook brengen. Omroeren en afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar koken. 2 gele paprika’s met steel halveren. Rijst met 2 el fijngesneden peterselie omscheppen, paprikahelften ermee vullen. Paprika’s in ovenschaal zetten, en nog 2 dl bouillon erbij schenken. Paprika’s in midden van oven ± 25 min. bakken. Lamskoteletjes: 2 ontvelde vleestomaten in blokjes snijden. 4 lamskoteletjes (samen 250 g met bot) met grof gemalen peper en zout bestrooien. Antiaanbakpan met geplette teen knoflook inwrijven. Hierin koteletjes in 1 el olijfolie aan beide kanten dichtschroeien, vuur temperen, tomaatblokjes toevoegen en in ± nog 5 – 7 min. zacht laten worden. Met zout en peper op smaak brengen en met 1 el in reepjes gesneden basilicum bestrooien. Bij paprika’s serveren.

Lamskoteletjes met tomaten-basilicumsaus en gevulde paprika is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept