2 takjes munt (of peterselie) 50 g ontpitte zwarte olijven 1 ui 250 g rundergehakt 2 eetlepels paneermeel zout peper 2 eetlepels olie 2 dl gekruide tomatensaus (potje) mespunt kaneel De gehaktballetjes krijgen een Mediterraan tintje door de olijven, tomatensaus en munt. Hak de munt fijn. Halveer de olijven. Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met het paneermeel, de helft van de munt, zout en peper. Maak er kleine gehaktballetjes van. Verhit de olie in een braadpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de ui toe en bak hem ca. 5 minuten op zacht vuur mee. Doe de tomatensaus, de olijven en de kaneel erbij. Breng op smaak met zout en peper. Laat alles in ca. 5 minuten zachtjes gaar worden. Verdeel de gehaktballetjes met de saus over 2 borden en garneer met de rest van de munt. Lekker met pittige couscous en een komkommersalade. Wijntip: Lekker pittig en niet te zwaar: dat geldt voor het gerecht en de wijn zou ook zo in elkaar moeten zitten. En rode Penedés crianza of reserva doet dat. 2 personen voedingswaarde : 485 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten gebied : Middellandsezeegebied gerechtsoort : vleesgerecht