Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote ...

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 lamsribstukken 2 meiknolletjes 1 melk 1 takje tijm 1 sjalot (250 gram) 3 kruidnagels 1 teentje knoflook 4 eetlepel(s) kaas, oude, geraspte 200 ml jus 1 olijfolie 1 peper 1 zout
Voorbereiding
stijd: 34 minuten
Voorbereiding
stijd: 29 minuten Benodigde materialen: aluminiumfolie, een steekrondje met een diameter van 3 centimeter, een koekenpan, wat keukenpapier, voorverwarmde ovenvaste borden.
Voorbereiding
swijze Gebruik bij voorkeur lamsribstukken met elk 6 koteletjes en gebruik lamsjus. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Braad intussen de lamsribstukken rondom aan in hete olie, bestrooi ze met peper en zout en laat het vlees in de oven rosé braden. Laat het vlees, gewikkeld in aluminiumfolie, even rusten. Zet de oven niet uit, want hij is nog benodigd voor gratineren. Snijd de meiknol in plakjes van een rijksdaalder dikte en steek hier rondjes van 3 centimeter van. Kook de plakjes beetgaar in wat melk met de tijm. Pel de sjalotjes en snijd ze in kleine plakjes. Kook de sjalotplakjes gaar in wat melk met kruidnagel en knoflook. Laat de sjalottencompote wat uitlekken op wat keukenpapier en verdeel ze over het midden van de borden. Leg de meiknol hier dakpansgewijs op. Bestrooi de meiknol met wat kaas en laat de kaas snel gratineren. Snijd de lamsribstukken in koteletjes en leg deze op de borden. Schenk de hete lamsjus rond het gerecht. Bron: receptenweb.nl : O-Titel : Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en : : lamsjus :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

5.0



4.2002 :Fingerprint : 26450888,459712737,Kalorio

Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote ... is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Roggebrood Met Brie En Sjalottencompote
20-30 min -
Bekijk recept
Notenpate Op Witlofsalade Met Sjalottencompote
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en lamsjus
0 min
Bekijk recept
Geroosterde tilapia met sjalottencompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept