75 gm zongedroogde tomaten in olie 2 lente-uitjes 1 teentje knoflook 75 gm zwarte olijven zonder pit 3 ansjovisfilets 1/2 eetlepel(s) kappertjes 25 gm gr pijnboompitten 4 blaadjes basilicum 1 lamsbout van ca. 1 kg 2 uien in ringen 1/2 fles zinfandel (rode wijn) Snijd of hak de tomaat, lente-ui, knoflook, olijven, ansjovisfilets, kappertjes, pijnboompitten en basilicum fijn. Schep alles door elkaar (tapenade). Maak met een scherp mes in de lamsbout op gelijke afstand ca 24 gaatjes van ca. 1 1/2 cm diep. Vul de gaatjes met de tapenade. Leg de lamsbout in een braadslede. Leg ringen ui rondom het vlees, schenk de wijn erover en laat het vlees minstens 4 uur marineren (af en toe keren). Verwarm de oven voor op 225 èC. Bak de lamsbout in de marinade in het midden van de oven ca 15 minuten. Schakel de oven dan terug naar 150 èC en braad de lamsbout in nog ca 1 1/2 uur gaar. Bedruip het vlees regelmatig met de marinade. Schakel de oven uit en laat de lamsbout nog 15 minuten in de oven rusten. Serveer er groene lintmacaroni, salade, grote kappers en gezouten kappertjes bij. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :