Scholrolletjes met zalm en asperges in dilleroomsaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

12 tniet e dikke witte asperges (500 g 8 enkele scholfilets, zonder huid zout 5 eetl. dille (vers of diepvries) 100 g gerookte zalm (4 plakken) 1/2 visbouillontablet 1 dl crème fraîche 1 theel. mosterd 2 eetl. droge sherry peper
Voorbereiding
: Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges af. Schil de asperges vanaf 3 cm onder de kop en halveer ze. Doe de schillen en stukjes in een aspergepan, schenk er 1/2 liter kokend water op en laat dit 10 minuten trekken. Zeef de 'aspergebouillon', vang het vocht op. Verwarm de oven voor op 200°C, vet een ovenschaal in.
Voorbereiding
: Leg de aspergestukken in een kookpan, schenk de 'aspergebouillon' er op en kook de asperges 5 minuten voor. Leg de scholfilets met de ruwe kant naar boven op een plank en bestrooi ze met wat zout en een deel van het dillegroen. Halveer de zalmplakken diagonaal en leg op elke scholfilet een plak zalm. Neem de asperges uit het kookwater (bewaar het vocht) en verdeel ze per 3 stuks over de scholfilets. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker of bind ze op met keukengaren. Leg de rolletjes in de ovenschaal. Los het bouillontablet op in 1 dl aspergekookvocht, roer de crème fraîche, de mosterd en de sherry erbij. Schenk de saus over de visrolletjes. Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de scholrolletjes over 4 warme borden. Breng de saus op smaak met wat peper en de rest van het dillegroen en lepel deze over de rolletjes. Geef er geschrapte nieuwe aardappeltjes bij. Suggestie: Gebruik het groen van lente-uitjes of bieslook om de scholrolletjes op te binden. Wijnadvies: Hier spelen vis, room en dille de hoofdrol. Kies voor een frisse Chardonnay, een volle Sauvignon Blanc, Pinot Blanc of Duitse Riesling Classic. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 28 g vet: 16 g koolhydraten: 5 g kcal (kj): 276 (1160)

Scholrolletjes met zalm en asperges in dilleroomsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmtimbaaltjes Met Dilleroomsaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmrollade met spinazievulling en dilleroomsaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met garnalen-dille-saus
0 min
Bekijk recept

Scholrolletjes met prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse scholrolletjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholrolletjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomaten met kruidenrijst
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept