Estlands voorgerecht

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 haringfilets 500 gram gekookte aardappels 100 gram vette rauwe ham 150 gram resten gebraden vlees 1/2 kopje zure room of bulgaarse yoghurt 2 eieren peper broodkruimels 40 gram boter De filets wassen en samen met de aardappels, ham en vleesresten door de molen draaien, vermengen met de eierdooiers en de zure room, peper toevoegen en het stijf geklopte eiwit hierdoorheen scheppen. Een beboterde vuurvaste schaal met deze massa vullen, bovenop de plakjes gare aardappels leggen. Strooi de broodkruimels eroverheen en leg hier en daar een klontje boter. In de oven goudgeel laten worden.

Estlands voorgerecht is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mangochutney
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept