Elskes worstebroodjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

16 plakjes bladerdeeg blikje bokworst (8 stuks) 8 plakjes snijworst halve gele paprika currysaus 1/2 losgeklopt ei Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Snij de plakjes snijworst doormidden. Snij de worstjes doormidden. Snij de paprika in de breedte in tweeën en snij er in totaal 16 reepjes van. Rol - als ze ontdooid zijn - de bladerdeeg plakjes een klein beetje langwerpig. Verwarm de oven voor (gasoven stand 4-5). Smeer de randjes van het bladerdeeg in met eigeel. Wikkel een (half) worstje samen met een reepje paprika in de snijworst. Leg het op het bladerdeeg en spuit er wat currypasta op. Vouw het bladerdeeg dicht (eerst het deeg aan de boven- en onderkant van het worstje, druk de hoekjes even aan, dan een voor een de zijkanten). Druk de naden goed aan en leg ze met de naad naar beneden op het bakblik. Bestrijk de bovenkant met eigeel. Snij tot slot met een scherp mes een aantal keer de bovenkant in (ongeveer op een halve centimeter afstand) maar zorg ervoor dat je alleen in het bladerdeeg snijdt (dit gaat een heel leuk effect geven: door het bladerdeeg zie je het worstje een beetje). Bak ze in ongeveer 20 minuten mooi bruin.

Elskes worstebroodjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kerst Worstebroodjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mini Worstebroodjes
20-30 min -
Bekijk recept
Worstebroodjes
Bekijk recept
Pigs In A Blanket
0-10 min -
Bekijk recept