1 sjalotje 500 g witte asperges 1 eetlepel boter 1/2 dl witte vermout 2 kippenbouillontabletten 1 bakje groene aspergetips zout 125 ml slagroom versgemalen peper dunschiller blender Sjalotje pellen en snipperen. Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden, houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges tot aan kopjes in stukjes van 1 cm snijden. In pan boter smelten en sjalotjes zachtjes fruiten. Aspergestukjes ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Vermout erover schenken en verwarmen tot vocht verdampt is. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 6 dl water toevoegen. Aspergestukjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar koken. Intussen in steelpan met ruim kokend water en zout aspergekopjes en aspergetips in ca. 5 minuten beetgaar koken. In zeef afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken. Aspergestukjes met bouillon in blender doen. Slagroom toevoegen en alles op hoogste snelheid in 1-2 minuten tot gladde, schuimige soep pureren. Soep terugdoen in pan en opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Nabereiden Soep in vier diepe borden scheppen en van groene aspergetips en aspergepunten in midden bergje maken. Bevat per eenpersoonsportie energie 165 kCal - eiwit 2 g vet 13 g - koolhydraten 7 g