Pompoensoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kilo pompoen 2 uien 1 teentje knoflook 1 eetl (zonnebloem)olie 2 eetl tuinkruidenbouillonpoeder 1 liter water basilicum, tijm, majoraan Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schil de uien en snijd ze in stukjes. Fruit de uien en een uitgeperst teentje knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg daarna de stukjes pompoen, de tuinkruidenbouillonpoeder en 1 liter water toe. Breng dit aan de kook en laat de pompoen in 15 tot 20 minuten gaar worden. Laat de soep iets afkoelen en pureer deze daarna met een blender of staafmixer tot een gladde massa. Warm de soep tot slot nog even door en maak hem op smaak met basilicum, tijm en majoraan. Door de dikke pompoenpuree voelt de soep heel romig aan, terwijl er toch nauwelijks vet in zit. Als je er (volkoren)brood bij eet is het een lekker hoofdgerecht.

Pompoensoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept