Bereiding
2 uien 1 rode paprika 250 gram broccoli 250 gram haricots verts of sperziebonen 450 gram (kogel) biefstuk 4 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel sesamzaad 1/4 liter vleesbouillon 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels sojasaus
Voorbereiding: Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Maak de paprika schoon (verwijder het kapje, de zaadlijsten en de zaadjes). Snijd de paprika in de lengte in dunne reepjes. Maak dan de haricots verts schoon. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd vervolgens de dikke, geschilde stelen van de broccoli enkele keren in de lengte door. Snijd tot slot het vlees in smalle repen.
Voorbereiding: Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in enkele druppels olie in een kleine koekenpan. Schep deze zaadjes hierna uit de pan in een kom. Verhit dan de zonnebloemolie in een wok. Roerbak hierin de biefreepjes gedurende 1 minuutje. Schep de reepjes uit de wok in een kom en dek ze af met aluminiumfolie. Bak de uiringen in de olie in de wok zacht en glazig. Voeg de groenten toe en roerbak deze gedurende een paar minuten. Giet vervolgens de bouillon in de wok en breng deze aan de kook. Voeg na pakweg 5 minuten de biefreepjes, de sesamolie en de sojasaus toe. Schep alles goed door elkaar en verwarm dit mengsel nog gedurende 1 minuut. Strooi tot slot de sesamzaadjes erover. Heerlijk met rijst of mie...
In menig recept staat dat harde boter in vlokjes moet worden gesneden. Dat is best een vervelend werkje. Toch kan dit klusje op een heel andere manier snel en gemakkelijk worden geklaard. Maak hiertoe de onderkant van een pakje harde boter open en schaaf dan met de boter over de grove kant van een komkommerrasp. In geen tijd en met een minimum aan inspanning hebt u zo de mooiste botervlokjes!