Gemengde salade met geitenkaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetlepel(s) olijfolie 100 gm ontbijtspek 1 krop eikenbladsla 1 krop sla 100 gm veldsla 4 tomaten 1/2 komkommer 150 gm geitenkaas 2 eetlepel(s) (appel- of wijn) azijn 1 zout 1 versgemalen peper 4 eetlepel(s) kant-en-klare croutons Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de plakjes spek op een matig vuur in circa 5 minuten knapperig bruin. Was intussen de kroppen sla en de veldsla. Sla de slabladeren goed droog en snijd ze in grove repen. Verwijder de worteltjes van de veldsla. Snijd de tomaten en komkommer in stukjes. Snijd de geitenkaas in blokjes. Neem de plakjes spek uit de pan en laat ze op keukenpapier even uitlekken. Roer de azijn door het bakvet. Verdeel de slasoorten over vier diepe borden. Verdeel de blokjes tomaat, komkommer en geitenkaas erover. Sprenkel het spekvet erover. Breek de spek in stukjes en strooi deze met de croutons over de salade. Lekker met stokbrood.
Voorbereiding
stijd: circa 15 minuten Per persoon: 320 kcal/1345 kJ 13 g eiwit 27 g vet 9 g koolhydr. Recipe by Spar Succesrecepten - Maaltijdsalades :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711737,Kalorio

Gemengde salade met geitenkaas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige aardappelschijfjes en kip uit de oven
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept