2 eetlepel(s) olijfolie 100 gm ontbijtspek 1 krop eikenbladsla 1 krop sla 100 gm veldsla 4 tomaten 1/2 komkommer 150 gm geitenkaas 2 eetlepel(s) (appel- of wijn) azijn 1 zout 1 versgemalen peper 4 eetlepel(s) kant-en-klare croutons Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de plakjes spek op een matig vuur in circa 5 minuten knapperig bruin. Was intussen de kroppen sla en de veldsla. Sla de slabladeren goed droog en snijd ze in grove repen. Verwijder de worteltjes van de veldsla. Snijd de tomaten en komkommer in stukjes. Snijd de geitenkaas in blokjes. Neem de plakjes spek uit de pan en laat ze op keukenpapier even uitlekken. Roer de azijn door het bakvet. Verdeel de slasoorten over vier diepe borden. Verdeel de blokjes tomaat, komkommer en geitenkaas erover. Sprenkel het spekvet erover. Breek de spek in stukjes en strooi deze met de croutons over de salade. Lekker met stokbrood.Voorbereiding stijd: circa 15 minuten Per persoon: 320 kcal/1345 kJ 13 g eiwit 27 g vet 9 g koolhydr. Recipe by Spar Succesrecepten - Maaltijdsalades :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711737,Kalorio