400 g kipfilet 400 g (basmati) rijst 800 g fijngehakte spinazie (diepvries) 2 theelepels conimex djintan conimex wok olie 1 bakje conimex kruidenpasta voor tikka mas; sala 2 dl yoghurt 1 zak conimex indiase pappadumsVoorbereiding swijze: - Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. - Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. - Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Voeg op het laatst de (ontdooide) spinazie en de djintan toe. Goed doorroeren, afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. - Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes ca. 8 minuten. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg dan de yoghurt toe en laat ca. 2 minuten zachtjes pruttelen. - Breng de spinazierijst eventueel verder op smaak met wat djintan (en eventueel nog wat zout of ketjap asin). - Schep de wokkip op grote borden, geef de spinazierijst en de pappadums er apart bij Bevat per portie: Energie: kcal 680/ eiwitten 38 g / koolhydraten 74 g / vet 26 g
Gewokte tikka massala met spinazierijst is een recept van De Virtuele Keuken